יום שבת, 30 ביוני 2012

First we took Manhattan (יומן מסע מצולם לניו יורק ולונדון)

ניו יורק בלילה - מראה מגשר ברוקלין
כשחזרתי הביתה, אחרי שישה ימים בניו יורק וארבעה ימים בלונדון, ועוד לפני שפרקתי, ניגשתי למשקל. אני מסכימה שזה כנראה לא הדבר הכי חכם לעשות אחרי טיול שלא ניתן להגיד אותו, אלא כקולינרי, אבל התקשתי לשלוט בעצמי. שילוב של רפלקס מותנה עם צורך פולני בהלקאה עצמית אחרי שהרשית לעצמך להנות במקום לשבת לבד בחושך.

המשקל, אלקטרוני ומתוחכם, ובעל בטריה חדשה למדי, סרב להגיב. כרגיל, הקוסמוס בדרכו הפטרנליסטית היה קצת יותר חכם ממני. ככל הנראה הוא סבר שכמה שעות בלבד, אחרי ששילמתי overweight בשדה התעופה בלונדון, אני עדיין לא בשלה להתמודד עם המחיר האמיתי של ה- overweight מהטיול הזה.

אז כן, נסענו חברי הטוב ש' ואנוכי כשהנהנתנות והשחיתות חרוטות על דגלנו. לא פסחנו על אף שוק איכרים, יריד מזון, או מזנון מפורסם, ושירטטנו מסלולים הנעים בין דוכן המבורגרים ששמו נישא למרחוק, דרך מסעדות משפחתיות, ועד למסעדות יוקרה מעוצבות, שבהן המלצרים מתנשאים ומבטאם הצרפתי מותיר אותך מהנהן בתקווה שלא הזמנת כרגע את הבקבוק הכי יקר בתפריט היין. 

ולמי שדאג, תיבלנו את הטיול בקצת תרבות, אבל ממש בקטנה - מספר הופעות, סיורים ברחבי הערים, ואפילו נכנסנו למוזיאון אחד, שזה 100% יותר מכמות המוזיאונים שנכנסתי אליהם בכל נסיעותיי לחו"ל בעשר השנים האחרונות. הרי כבר אמרתי לכם, כזו אני, נהנתנית חסרת בושה וחסרת קולטורה.

אז הנה, my two cents, לגבי מקומות שאהבתי בניו יורק. בפוסט הבא, my two pennies worth, לגבי מקומות שאהבתי בלונדון.
*קישורים לאתרים בלחיצה על הכותרת

התור המשתרך מחוץ ל- Shake Shack מקיף חצי ממדיסון סקוור פארק, ולוקח בממוצע שעה. כדאי להגיע עם הרבה סבלנות, ומצויידים בשתיה. אבל מבצע זה מבצע, ההמתנה משתלמת ובגדול, ובינתיים תבנו רעב למה שנחשב על ידי רבים כהמבורגר הכי טוב בניו יורק. ואם כבר עמדתם בתור, תשקיעו בעצמכם - תוסיפו cheese fries ומילק שייק וניל או root beer float וכמו שש' אומר - תתפללו שאלוהים יסלח לכם.

את הצילומים של התור האין סופי חסכתי לכם


Eataly 

ל-Etaly, הממלכה של השף מריו באטלי, נכנסו אחרי שהגענו ל- Shake Shack בפעם הראשונה מורעבים וללא יכולת להתמודד עם התור האין סופי. הסתובבנו בין מוצרים המזון השונים ומעוררים התאבון, לבין שלל המסעדות שבמתחם והתקשינו להחליט מה נראה לנו טעים יותר. עד שנתקלנו ברוטיסרי, וב- Rib eye stake sandwich וידענו שמצאנו את ארוחת הצהריים שלנו. קינחנו בקפה ומבחר קטן מחנות השוקולד. אחת העסקאות המשתלמות בניו יורק. 

לא לדאוג, זו רק חצי מנה


קפה ושוקולד - כדאי להשאיר מקום לקינוחים שתפגשו בדרך
תעשו לעצמכם טובה, תבואו בחבורה ותזמינו דבר ראשון Peking duck. אחרי שתסיימו איתו, תחליטו אם בא לכם עוד משהו (אבל תוותרו על המרקים, לדעתי הם בכמה רמות מתחת לכל שאר המנות שמוגשות כאן). אנחנו התחלנו את הערב בסיור קטן בשוק של צ'יינה טאון, סיימנו בהליכה ברגל לגשר ברוקלין (ראו תמונה בתחילת הפוסט), במרחק כמה דקות, והרגשנו כמו דמויות בסרט על ניו יורק.

אני אומרת לכם שהברווז נתן חייו בשמחה למנה הזו

לפנות ערב בשוק הפירות בצ'יינה טאון (ואלה רק הפירות שהצלחתי לזהות)

Ed's Lobster Bar

למקום של אד הגעתי במקרה. שוטטתי מצ'יינה טאון לכיוון הסוהו, כשנתקלתי בשלט. מה אגיד לכם, my kind of place - קטן, עם אוירה מזמינה, אהבה לפירות ים ותפריט אלכוהול מוצלח. רק כשחיפשתי את המקום כדי לכתוב עליו התברר לי שמדובר במוסד ניו יורקי עם עוד שני סניפים. 

Oysters & Lobster ale

אצא לי השוקה

Union square farmers market

תבואו בבוקר רעבים,ותפתחו באיזה שוקו ממחלבה מקומית, או סיידר תפוחים, תמשיכו בלחם טרי, חריץ גבינה, ופטל או אוכמניות, ותקנחו בבראוניז או סקונס עם שוקולד וצימוקים. האפשרויות אין סופיות, הצבעוניות עושה טוב בלב, וזו הפתיחה המושלמת ליום קניות בניו יורק. ואם בקניות עסקינן, כדאי לפתוח את הקניות ב- DSW, חנות הנעליים המדהימה שבסמוך. כי איך אומרים -
If you're going to kick ass, you need kickass shoes!


הרבה כבר נכתב על השוק המקורה בצ'לסי, והגם שהניו יורקרים חושבים שהם הצליחו לשמור עליו בסוד, מדובר באחת האטרקציות היותר מוכרות לפודיס בניו יורק. כל אחד ימצא שם מה שהוא אוהב, מאוכל איטלקי, דרך מזון אורגני ועד לממתקי רטרו משנות ה- 70'. מה שכן, לא כולם יודעים, שאחרי או לפני הסיבוב בשוק, כדאי להיכנס ל- Lobster place, להזמין לובסטר שלם (או לובסטר רול להיסטניסטים שלא אוהבים לפרק דברים עם הידיים), לארוז אותו ב - high line box ולעלות לערוך פיקניק ב - High line הסמוך.


ולמי שהפרוטה מצוייה בכיסו - 

Nobu

תגיעו בצהריים, לפני השעה 14:00, אחרי סיבוב בצ'יינה טאון, סוהו או טרייבקה, ותזמינו את ה- Omakase ארוחת טעימות לפי בחירת השף. ככל הנראה השף בחר את המנות שלו לפני כמה שנים טובות, כי בשנת 2005 כשאכלתי שם בפעם הראשונה קיבלתי בדיוק את אותן מנות. זה לא ממש משנה, הן מדהימות ולא אכפת לי לקבל את אותן מנות, בדיוק, בכל פעם שאני מגיעה לשם. לצערי, החלטתי לנסות את העדשה החדשה שקניתי דווקא שם, ולכן התמונות יצאו מטושטשות משהו. אבל תנוח דעתכם, הן חגיגה לעיניים, לא פחות משהן חגיגה לחך.

BLT

מסעדת סטייקים מעולה, והפתיחה שלנו למסע הקולינרי בניו יורק. רק בשביל הלחם שהם מגישים שווה להגיע לכאן וגם הקוקטיילים משובחים. אנחנו עשינו טעות טקטית והזמנו שני סטייקים. זאת היתה טעות, כי למרות שהגענו רעבים ביותר, הצלחנו לסיים רק חצי מהמנות. לא מקום זול, בלשון המעטה, אבל שווה בהתחשב בזה שלדעתי המקום מצליח להתמודד עם פיטר לוגר האגדית, ובלי שצריך לנסוע לברוקלין.

כאמור - בפוסט הבא הגיגים על לונדון. Stay tuned!


יום שבת, 2 ביוני 2012

The city (& the woman) that never sleeps (על דאגות ובראוניז)

באמצע הלילה התעוררתי בבהלה, מחשש שמא הויזה שלי לארה"ב לא בתוקף. זה ישמע מוזר, אבל לא מדובר באירוע חריג. אני נוטה לדאוג לא מעט. לפעמים אני לא בדיוק יודעת למה אני דואגת, אז אני חושבת על זה רגע ומיד נזכרת בסיבות לדאגה. לזכותה של הדאגה הפעם יאמר, שהיא לא היתה משוללת הגיון, בהתחשב בזה שאני טסה לניו יורק בעוד 12 ימים (למעשה 11 ימים ו-15 שעות, אבל מי סופר).

העניין הוא שאצלי, דאגה יכולה להוביל לדאגה אחרת ותוך זמן קצר, נערכת אצלי בראש מסיבת דאגות שלא היתה מביישת אף מועדון בתל אביב. ככה לדוגמא, המחשבה על הויזה לארה"ב, גרמה לי לחשוב שאני לא באמת יודעת איפה הדרכון. העדרו של הדרכון גרם לי לחשוב שאולי אצטרך להוציא דרכון חדש ושיש לי רק עוד שבועיים עד הנסיעה להספיק לעשות את זה. המחשבה שיש לי רק עוד שבועיים עד הנסיעה, גרמה לי לחשוב על כל המשימות שאני צריכה להשלים לפני הנסיעה.

ולחשוב שכל הנסיעה הזאת נועדה כדי להתנתק קצת מכל הדאגות...

אז קמתי. חיפשתי את הדרכון. מצאתי אותו. בדיוק איפה ששמתי אותו. גיליתי שעוד יש לי קצת זמן לפני שהויזה תפוג. לא הרבה. חמש שנים בערך. וביססתי שוב את המסקנה שלדאוג לגבי בעיה עוזר לפתור אותה בדיוק כמו שנגינת מוצרט בפסנתר מסייעת בפתרון בעיות בפיזיקה מולקולרית. אפשר להעריך את הניסיון, אבל הוא לא ממש בכיוון.

אז לכבוד הנסיעה הקרובה לניו יורק, הנה המתכון של דגנית, אמא של גיסתי לבראוניז. אחד המאכלים הכי אמריקאיים שיש.


בראוניז של דגנית (מתכון מקורי)
המצרכים:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
4 ביצים
1.5 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1.5 כוס קמח
1.5 כפיות אבקת אפיה






להכנה:

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה מעל סיר עם מים רותחים (באן מארי), או במיקרוגל. מניחים בצד לצינון.
  3. מקציפים את הביצים עם שני סוגי הסוכר. כשתפוח ובהיר, מוסיפים את השוקולד בהדרגה, תוך ערבוב או הקצפה במהירות נמוכה, עד שאחיד.
  4. מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת הביצים והשוקולד. 
  5. כשאחיד, מעבירים לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת.
  6. אופים 40 דקות. בסיום האפיה פותחים את דלת התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתנור.
  7. מוציאים את העוגה, מסמנים ריבועים אך לא חותכים. מעבירים למקרר לכמה שעות ואפילו לילה.
  8. מוציאים מהמקרר וחותכים לריבועים. מומלץ לא גדולים מדי. מדובר בפצצת שוקולד משמעותית. 


פינת האינדבידואליסט:


המתכון מגיע עם הוראה מפורשת "לא לשנות ולא לאלתר". לא יודעת מה אתכם, אני לא מסתבכת עם חמות. גם לא עם זו של אחי.


ואם יש לכם המלצות לניו יורק, וגם ללונדון, הן יתקבלו בברכה ואולי יופיעו בהמשך בבלוג. Stay tuned.