יום שבת, 4 בפברואר 2012

for god's sakes, haven't the jewish people suffered enough? (ארוחה זוגית לכבוד וולנטיין)

המייל שקיבלתי באמצע חודש ינואר, היה נורא מלחיץ:
"Only one month left!".
מיד פתחתי אותו. הרי נותר רק עוד חודש, ולא בחורה כמוני תיתפס לא מוכנה. זו היתה טעות. מתברר שהמאורע הזה, שדורש חודש של הכנות, והתראות ממוחשבות, הוא לא אחר מוולנטיין. באמת? כבר? וולנטיין? haven't the Jewish people suffered enough?

אני מודה שאף פעם לא הבנתי את העניין הזה עם וולנטיין. גם לא כשהייתי עמוק בתוך תיבת נוח. ניחא טו' באב. הנה חג שאני יכולה להבין. דבר ראשון, כמיטב המסורת היהודית רבת השנים דואגים לרווקים – כי התשובה היא שלא סבלנו מספיק ולמה שרק אנחנו נסבול. דבר שני באים בלבן ומדברים במונחים של חטיפה, סחיטה באיומים ואשם תורם. נו, לזה אני ממש יכולה להתחבר בתור עורכת דין.

וולנטיין לעומת זאת מדבר בשפה שונה לגמרי. לא ברור לי למה, לקראת ה"חג" הזה, כל קניון בסביבה נראים כאילו דובון 'כפת לי ביצע שם פיגוע התאבדות. ולא סתם דובון 'כפת לי פשוט. לא, לא. המדובר בדובוני 'כפת לי דור שלישי. עם קשתות שיוצאות מהבטן.
אני גם לא מבינה את הכפייתיות הזאת ללבבות וחיות פרוותיות בצבעים של אדום וורוד. את הלב הוורדרד שלי אני מעדיפה צלוי על שיפוד, ולא מכוסה פרווה.
במיוחד קשה לי לסלוח על שוקולד זול, נטול אחוזי קקאו, או, רחמנא ליצלן, צימקאו (עוד המצאה שמקשרת בין סבל ליהודים). וזה שעוטפים אותו בנייר אדום מבריק, לא עושה אותו פחות מבחיל. 


מצד שני, אני מודה שיש הרבה דברים שאני לא מבינה, ומי בכלל אמר שאני חייבת להבין הכל. ואולי פשוט, כמו שג' אומר, "בשביל לעשות לאהוב שלך גוד טיים - גם סיבה לא לגיטימית היא סיבה מספקת"


אז בהתאם למסורת היהודית רבת השנים לפיה "אין מה לעשות, פוגרום זה פוגרום", קבלו ארוחה רומנטית זוגית. הרעיון היה לייצר ארוחה שנראית מושקעת, אבל תשאיר אתכם עם מספיק אנרגיות (ולא בשביל לנקות את המטבח). אז בחרתי מתכונים שנראים מרשימים, אבל ממש לא מסובכים להכנה. אתם לא חייבים לספר את זה לאף אחד, פשוט תגידו :"בשבילך אני מוכן להשקיע את כל הזמן שבעולם".


אה, ואל תדאגו, על אף הלבבות -
No care bears were harmed in the making of this post*

ארוחה זוגית לוולנטיין





קוקטייל למצב רוח רומנטי 





זוכרים שנשאר לכם סירופ דובדבנים מעוגת השוקולד והדובדבנים? אז קצת ממנו בתחתית כוס קאווה וסגרתם עניין. 


מרק וישיסואז (קרם כרישה ותפוח אדמה)





מצרכים:
50 גרם חמאה
3 כרישה קצוצות (החלק הלבן בלבד)
1 בצל קצוץ
3 מקלות סלרי קצוצים
1 שן שום קצוצה
1 תפו"א קלוף וחתוך לקוביות
3 כוסות ציר ירקות (או מים עם כף אבקת מרק)
ו חבילת שמנת


להכנה:

  1. ממיסים את החמאה בסיר.
  2. מוסיפים את הכרישה, הבצל, הסלרי והשום, מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות, עד שמתרכך אך לא משחים. מערבבים מדי פעם.
  3. מוסיפים את הציר ותפוח האדמה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 20 דקות.
  4. מצננים מעט וטוחנים במוט בלנדר (או במעבד מזון). מביאים לסף רתיחה, מוסיפים את השמנת ומביאים שוב לסף רתיחה.
פינת האינדבידואליסט: עזבו אתכם - Why mess with perfection?


בליני מהירים (עם שמנת וביצי סלמון)




מצרכים (לתריסר בליני):
1 כוס קמח תופח מאליו
ביצה
חצי כוס (+כף) חלב
קורט מלח
שמנת חמוצה
ביצי סלמון


להכנה:
  1. מנפים את הקמח עם המלח לקערה. מכינים גומה באמצע הקמח.
  2. בקערה טורפים את הביצה עם חצי כוס החלב. מוסיפים את הביצה והחלב לתערובת הקמח תוך כדי טריפה, עד שהבלילה חלקה. אם היא קשה לערבוב, אפשר להוסיף כף של חלב.
  3. משהים במקרר חצי שעה.
  4. מחממים מחבת לחום בינוני וממיסים מעט חמאה.
  5. מניחים כף מהתערובת ומשטחים מעט. מטגנים עד להזהבה מכל צד. (שימו לב שהבליני די שמנמנים, כך שצריך להקפיד שהם יהיו מוכנים גם באמצע)
  6. מניחים כפית שמנת על כל בליני, ומעליה מעט ביצי סלמון.
פינת האינדבידואליסט: במקום ביצי סלמון, אפשר להשתמש במחית פטריות כמהין, שמוכרים במעדניות וגם בחלק מהסופרים. צנצנת קטנה, שמספיקה לחמישים בליני בערך, עולה 26 ש"ח.

סלט ארטישוק וגבינת פיקורינו





מצרכים:


לסלט:
1 צנצנת ארטישוק מתובל בשמן (של PONTI, להשיג בסופר במדף של השימורים)
צרור עליי רוקט/רוקולה/גרגר נחלים
חופן פיסטוקים קלופים וקלויים במחבת
שבבי גבינת פיקורינו (באמצעות קולפן)


לרוטב:
1/4 כוס שמן מצנצנת הארטישוק
1/2 כוס שמן זית
1/2 3 כפות חומץ שרי או בן יין אדום
מלח, פלפל לבן


להכנה:
  1. מסננים את הארטישוק מהשמן ושומרים אותו בצד.
  2. מכינים רוטב ויניגרט: מכניסים את כל חומרי הרוטב לצנצנת ומנערים היטב.
  3. מערבבים את העלים הירוקים בקערה, עם הפיסטוקים ומעט מהרוטב. 
  4. מסדרים חצי מהארטישוקים על כל צלחת. מעליהם עורמים את תערובת העלים.
  5. מפזרים מעל את שבבי גבינת הפיקורינו.
  6. מזלפים מעט רוטב.
פינת האינדבידואליטס: במקום פיקורינו אפשר להשתמש גם בפרמז'ן או גבינה דומה.

מוס שוקולד מושחת





מצרכים:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
250 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
קורט מלח


* המצרכים מתאימים להכנת שש מנות בערך, תלוי בגודל הכלים. אם אתם מכינים רק לשניים, חלקו את כל המצרכים לחצי, ופעלו לפי המתכון.


להכנה:
  1. מניחים בבלנדר את השוקולד, הביצים, הסוכר והמלח.
  2. מביאים את החלב והשמנת לידי רתיחה, בסיר.
  3. יוצקים את תערובת החלב והשמנת החמה לתוך הבלנדר ומערבלים דקה אחת במהירות נמוכה.
  4. יוצקים לתוך ספלונים קטנים או כוסות יין.
  5. מקררים במקרר שעתיים לפחות ורצוי יותר.
פינת האינדבידואליסט: לא מספיק לכם מוס שוקולד שחיתותי בשניה וחצי עבודה? הקציפו מיכל שמנת מתוקה עם כפית נס קפה וכף סוכר, ועטרו את כוסות מוס השוקולד, לאחר הקירור.



עד כאן. לקפה של הבוקר שלמחרת, אתם לא באמת צריכים מתכון...


ואם אנחנו כבר באוירה זוגית, יש לבלוג דף חדש בפייסבוק. פרגנו באיזה לייק. מבטיחה להחזיר הרבה חום ואהבה :-)

2 תגובות:

  1. איזה בלוגגגגג! עכשיו גיליתי והוא פשוט מקסים! שלא נדבר על הצילומים המהממים!
    מחכה לעוד פוסטים יפיפיים :)

    השבמחק